Zoethout 100 gram
€ 2,75
Op voorraad
Artikelcode
24056
Zoethout (Glycyrrhiza glabra) is de gedroogde wortelstok van de zoethoutplant. De plant komt voor langs rivieren in warme landen, zoals Zuid-Europa en het Midden-Oosten. De wortelstok bevat glycyrrhizine (suiker), bitterstoffen en de stof, die zorgt voor de typische dropsmaak.
Zoethout, in de vorm van stokjes, zoethoutextract of poeder, wordt ook wel eens tijdens de bierbereiding toegevoegd, met name in kruidenbieren, tripels, abdijbieren en winterbieren. De hoeveelheden zijn vaak niet groot, omdat de smaak gauw gaat overheersen. Door een langere lagertijd wordt de smaak steeds zwakker.
Een dosering van 3 - 5 gram per 20 liter wort zorgt voor een aangename zoethout/dropsmaak.
Gebruik bierkruiden gedoseerd, ze hebben over het algemeen een overheersende smaak. Bierkruiden worden over het algemeen in het laatste deel van het kookproces van de wort toegevoegd.
Zoethout (Glycyrrhiza glabra) is de gedroogde wortelstok van de zoethoutplant. De plant komt voor langs rivieren in warme landen, zoals Zuid-Europa en het Midden-Oosten. De wortelstok bevat glycyrrhizine (suiker), bitterstoffen en de stof, die zorgt voor de typische dropsmaak.
Zoethout, in de vorm van stokjes, zoethoutextract of poeder, wordt ook wel eens tijdens de bierbereiding toegevoegd, met name in kruidenbieren, tripels, abdijbieren en winterbieren. De hoeveelheden zijn vaak niet groot, omdat de smaak gauw gaat overheersen. Door een langere lagertijd wordt de smaak steeds zwakker.
Een dosering van 3 - 5 gram per 20 liter wort zorgt voor een aangename zoethout/dropsmaak.
Gebruik bierkruiden gedoseerd, ze hebben over het algemeen een overheersende smaak. Bierkruiden worden over het algemeen in het laatste deel van het kookproces van de wort toegevoegd.
Zoethout, in de vorm van stokjes, zoethoutextract of poeder, wordt ook wel eens tijdens de bierbereiding toegevoegd, met name in kruidenbieren, tripels, abdijbieren en winterbieren. De hoeveelheden zijn vaak niet groot, omdat de smaak gauw gaat overheersen. Door een langere lagertijd wordt de smaak steeds zwakker.
Een dosering van 3 - 5 gram per 20 liter wort zorgt voor een aangename zoethout/dropsmaak.
Gebruik bierkruiden gedoseerd, ze hebben over het algemeen een overheersende smaak. Bierkruiden worden over het algemeen in het laatste deel van het kookproces van de wort toegevoegd.
Schrijf uw eigen review