Zachte kaas Vorm 20,3 x 11 cm uitlopende vorm
€ 2,50
Op voorraad
Artikelcode
320491
Zachte kaas Vorm 20,3 x 11 cm
Zachte kaas Vorm 20,3 x 11 cm
Basisrecept voor een verse kaas:
- Stremtemperatuur 30°C.
- 1% zuursel toevoegen.
- per liter melk 2 druppels stremsel toevoegen
- Stremtijd ca. l uur.
- Wrongel grof snijden tot wrongeldeeltjes van ca. l cm3.
- 20% water van 35°C. toevoegen.
- 5 Minuten voorzichtig roeren.
- 30 Minuten laten rijpen.
- Zoveel mogelijk wei aftappen.
- Wrongel in de vaatjes doen en enkele uren uit laten lekken.
- Kaas 2 tot 3 uur pekelen.
Dit recept is slechts één van de vele mogelijkheden. Er zijn vele verse kazen die men door experimenten ontdekken kan. Experimenteren kan men
b.v. met de bereidingstemperaturen, de bereidingstijd, de hoeveelheid zuursel en stremsel, het snijden, roeren, wassen, pekelen, rijpen enz.
Men moet altijd gepasteuriseerde melk gebruiken en hygiënisch werken. Ongewenste bacteriën e.d. mogen niet de kans krijgen de bereiding en het resultaat te beïnvloeden. Als er echter schoon en vindingrijk met deze set kaasvormen gewerkt wordt, dan zijn er veel smakelijke kaastypes te ontdekken, van naturelle verse kaas tot verse kruidenkaas of schimmelkaas.
Basisrecept voor een verse kaas:
- Stremtemperatuur 30°C.
- 1% zuursel toevoegen.
- per liter melk 2 druppels stremsel toevoegen
- Stremtijd ca. l uur.
- Wrongel grof snijden tot wrongeldeeltjes van ca. l cm3.
- 20% water van 35°C. toevoegen.
- 5 Minuten voorzichtig roeren.
- 30 Minuten laten rijpen.
- Zoveel mogelijk wei aftappen.
- Wrongel in de vaatjes doen en enkele uren uit laten lekken.
- Kaas 2 tot 3 uur pekelen.
Dit recept is slechts één van de vele mogelijkheden. Er zijn vele verse kazen die men door experimenten ontdekken kan. Experimenteren kan men
b.v. met de bereidingstemperaturen, de bereidingstijd, de hoeveelheid zuursel en stremsel, het snijden, roeren, wassen, pekelen, rijpen enz.
Men moet altijd gepasteuriseerde melk gebruiken en hygiënisch werken. Ongewenste bacteriën e.d. mogen niet de kans krijgen de bereiding en het resultaat te beïnvloeden. Als er echter schoon en vindingrijk met deze set kaasvormen gewerkt wordt, dan zijn er veel smakelijke kaastypes te ontdekken, van naturelle verse kaas tot verse kruidenkaas of schimmelkaas.
Schrijf uw eigen review