Wyeast 3068 Weihenstephan Wheat activator (XL)

€ 14,95
Op voorraad
Artikelcode
1863068

Wyeast Weihenstephan Wheat 3068 ( XL) activator.

Uitvlokking: laag.

Vergistingsgraad: 73-77%.

Temperatuur: 18-24 °C.

Alcohol Tolerantie: ongeveer 10%.

Biersoorten: Dunkelweizen, Fruit Beer, German Hefe-Weizen, Roggenbier (German Rye Beer), Weizen/Weissbier, Weizenbock. 

Bestel uw grotere hoeveelheden per mail, dan bestellen we deze gist voor u.

Wyeast 3068 Weihenstephan Wheat activator (XL) 

 

Waarom vloeibare biergisten?


Alle bierbrouwers zijn het over 1 ding roerend eens: de gist heeft een zeer grote invloed op de uiteindelijke smaak van uw bier.

De kwaliteit van uw zelf gebrouwen bier gaat, door vloeibare biergisten te gebruiken, met grote sprongen vooruit.
WYEAST is ‘s werelds belangrijkste leverancier van vloeibare reinculturen voor hobbybrouwers.

Specifieke gistsoorten, afkomstig van bekende bieren wereldwijd, werden zorgvuldig geselecteerd en vermenigvuldigd in hun moderne laboratoria en productie-eenheden.

Dankzij een unieke verpakking, de “smackpack”, kan nu iedere hobbybrouwer zelf thuis een specifieke gistcultuur gebruiken voor zijn bier. 
Het gebruik is doodeenvoudig: Haal de smackpack uit de koelkast, druk met een “smak” van uw vuist het binnenste zakje open, schud grondig en laat het zakje opzwellen op kamertemperatuur. u heeft nu een zuivere en steriele gistcultuur, klaar voor gebruik!

Knip het zakje tot slot open… en giet de gistende cultuur bij het afgekoelde wort !

Waarom en hoe een giststarter maken ? 
Voor brouwsels met een groter volume of met een begindichtheid hoger dan 1050 is het aan te raden een giststarter te maken.

De hoeveelheid gebruikte gistcellen is cruciaal voor de kwaliteit van het bier.

De meeste brouwers gebruiken veel te weinig gist.

Niet alleen een onvolledige vergisting kan het gevolg zijn, maar ook smaakafwijkingen en meer kans op infecties zijn dikwijls het gevolg van een “onderbemanning” van de gist.

Daarom is het maken van een giststarter wenselijk.

Dit is niet zo moeilijk: los 50 gram moutextract in poedervorm op in 500 ml water en voeg hier 5 g gistvoedingszout of supergistvoeding aan toe.

Kook dit gedurende 5 minuten en giet deze vervolgens in een goed gereinigd en ontsmet recipiënt (glazen erlenmeyer e.d.), sluit goed af met een prop watten en laat afkoelen.

Voeg de gist na afkoeling toe en belucht goed (bij voorkeur met een steriel luchtfiltertje en een pompje).

Houd het recipiënt, afgesloten met een waterslot, op een temperatuur van 21 tot 26°C en dit gedurende 12 uur (voortzetting van de vermenigvuldiging van de gist).

Uw giststarter is klaar voor gebruik (of voor verdere vermeerdering).

Voeg deze giststarter toe aan het wort.

Als U de giststarter niet direct kunt toevoegen, zet hem dan tijdelijk in de koelkast.

Haal de giststarter enkele uren voor gebruik uit de koelkast zodat hij even kan opwarmen tot vergistings themeratuur alvorens hem aan het wort toe te voegen.

 

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan