Wijngist sachet Brandy 5 gram
Wijngist sachet Brandy 5 gram
wordt aanbevolen voor de fermentatie van wijn voor de productie van Brandy, waardoor zowel intensiteit als aromatische complexiteit ontstaat.
Wijngist sachet Brandy 5 gram
wordt aanbevolen voor de fermentatie van wijn voor de productie van Brandy, waardoor zowel intensiteit als aromatische complexiteit ontstaat. Deze soort wordt gekenmerkt door de productie van acetaatesters (isoamylacetaat, fenylethylacetaat, enz.) en van fenylethanol in wijnen, waardoor brandewijn wordt geproduceerd met intense fruitige en bloemige aroma's. Het fermentatieve vermogen van wijngist Brandy om ethylesters van vetzuren te produceren, maakt het een ideale keuze voor distillatie op droesem waarin het rondheid en complexiteit brengt.
Ingrediënten: gist (Saccharomyces cerevisiae), emulgator: E491 (sorbitanmonostearaat)
Gebruik, gist oplossen in 10x water of wort bij temperatuur van 25°C – 35°C .
laten rusten voor 15 minuten
Dan roeren en laten vergisten.
Dosis 5-8 gram per 10 liter wort.