Tarwe Vlokken
Op voorraad
Artikelcode
Tarwevlokken
Tarwevlokken worden gemaakt van ongemoute tarwe. Ze geven het bier een vollere smaak en het verbetert de schuimkraag. Wordt veelal gebruikt in witbieren, maar ook in Lambic en Grand Cru.
Om ongemoute tarwe te gebruiken moet het zetmeel eerst toegankelijk gemaakt worden voor de enzymen. De celwanden van de tarwe moeten eerst afgebroken worden om het zetmeel toegankelijk te maken.
Laat de vlokken, om tot een goede omzetting van het zetmeel te komen, eerst 30 minuten in wat water koken. Daarna laten afkoelen en aan de mout /maisch toevoegen en mee vermaischen.
Tarwevlokken worden gemaakt van ongemoute tarwe. Ze geven het bier een vollere smaak en het verbetert de schuimkraag. Wordt veelal gebruikt in witbieren, maar ook in Lambic en Grand Cru.
Om ongemoute tarwe te gebruiken moet het zetmeel eerst toegankelijk gemaakt worden voor de enzymen. De celwanden van de tarwe moeten eerst afgebroken worden om het zetmeel toegankelijk te maken.
Laat de vlokken, om tot een goede omzetting van het zetmeel te komen, eerst 30 minuten in wat water koken. Daarna laten afkoelen en aan de mout /maisch toevoegen en mee vermaischen.
netto gewicht | 1000 |
---|
Schrijf uw eigen review