Pacifica NZL hopkorrels 250 gram
Pacifica NZL hopkorrels
Alfapercentage van: 5,6%
Pacifica heeft het klassieke Hallertau-aromakarakter van citrus- en bloemengeuren, wat deze hop erg opvallend maakt.
Het aroma wordt ondersteund door een royaal olieprofiel waardoor deze stijlvolle hop voor verschillende bierstijlen en –soorten geselecteerd kan worden.
Een triploïde aromahop
Al onze hoppen worden vacuüm verpakt en gekoeld bewaard voor optimale houdbaarheid.
Pacifica NZL hopkorrels
Alfapercentage van: 5,6%
Pacifica heeft het klassieke Hallertau-aromakarakter van citrus- en bloemengeuren, wat deze hop erg opvallend maakt.
Het aroma wordt ondersteund door een royaal olieprofiel waardoor deze stijlvolle hop voor verschillende bierstijlen en –soorten geselecteerd kan worden.
Een triploïde aromahop die is ontwikkelt vanuit het HortResearch New Zealand Hop Breeding programma.
Deze variant is gekweekt door vrije bestuiving van de zeer hoog gewaardeerde Hallertauer Mittlefrüh soort.
Pacifica werd na succesvolle brouwproeven in 1994 op de markt gebracht. Hoppen uit Nieuw-Zeeland zijn in trek bij de brouwer, omdat Nieuw-Zeeland geen hopziekten kent.
- Eigenschappen: De aromanoten van citrus die door late toevoeging van deze hop ontstaan laten zich het best omschrijven als die van sinaasappelmarmelade.
Door de bittereigenschappen van Pacifica levert een vroege toevoeging van de hop een zachte maar solide afronding op, ook in zwaar gebitterde bieren.
- Alfazuren: Bandbreedte: 5 - 6% Momenteel wordt de hop geleverd met een alfapercentage van: 5,4%
- Deze hop wordt veel gebruikt bij: Duitse Pilseners Pale Ales
- Bewaareigenschappen: 65 - 75% van de alfa zuren zijn nog aanwezig na 6 maanden, bij een temperatuur van 20 graden Celsius.
Al onze hoppen worden vacuüm verpakt en gekoeld bewaard voor optimale houdbaarheid.