Marmello Jammaker NR 2 geleerpoeder 1 kg
Marmello geleerpoeder Jammaker NR 2. 1 Kilo
Inhoud : 1KG totaal voor 40 kg fruit.
U heeft 25 gram marmello nodig voor 1kg fruit.
Jam maak je met Marmello, want minder zoet smaakt wel zo goed!
Met Marmello maak je een heerlijke jam met minder of zelfs zonder suiker. Je proeft het fruit er bovenuit. Marmello is een geleerhulp op basis van pectine en garandeert een stevige gelei na slechts één minuut koken. Het bevat geen conserveermiddel.
Marmello geleerpoeder Jammaker NR 2. 1KG
Inhoud : 1KG totaal voor 40 kg fruit.
U heeft 25 gram marmello nodig voor 1kg fruit.
Jam maak je met Marmello, want minder zoet smaakt wel zo goed!
Met Marmello maak je een heerlijke jam met minder of zelfs zonder suiker. Je proeft het fruit er bovenuit. Marmello is een geleerhulp op basis van pectine en garandeert een stevige gelei na slechts één minuut koken. Het bevat geen conserveermiddel.
Recept
Jam met weinig suiker
1 kilo fruit
250 gram suiker
1 zakje/25 gram Marmello 2
Meng de geleerpoeder door de suiker, om klonteren te voorkomen. Maak het fruit schoon en doe dit in een ruime pan met een bodem water. Breng het fruit langzaam aan de kook, af en toe roeren. Maak het fruit eventueel fijn als het zachtgekookt is. Roer het Marmello-suiker mengsel door de warme vruchtenmassa. Breng het geheel daarna volop aan de kook, steeds roeren. Laat de jam één minuut borrelend doorkoken en haal de pan van het vuur. Vul de potten met de kokendhete jam en draai de deksel stevig vast. Laat de potten 10 minuten omgekeerd afkoelen. Zet de pot weg op een koele donkere plek.
Het bevat geen conserveermiddel.
Er zijn twee soorten Marmello:
Marmello 1: Jam maken zonder suikertoevoeging
Marmello 2: Jam maken met weinig suiker
Met Marmello 2 kunt u 50 tot 800 gram suiker per kilo fruit toevoegen, met Marmello 1 maakt u jam met iedere suikervervanger of van alleen de vruchten.
Traditioneel wordt bij het maken van jam veel suiker gebruikt.
De jam smaakt dan meer zoet dan fruitig.
Met minder suiker proef je het fruit er bovenuit.
Voor een stevige gelei moet je de vruchten lang koken.
Met behulp van een geleermiddel is slechts één minuut koken voldoende.
Zo blijven smaak, geur en kleur van het fruit bewaard.
Geleerpoeder Marmello is een geleerpoeder op basis van pectine uit vruchten. Deze pectine is ontwikkeld voor de industriële productie van ‘light’-jams. Met Marmello kan je dit ideale geleermiddel voor suikerarme jams ook thuis gebruiken. Aan Marmello zijn citroenzuur en fructose/suiker toegevoegd voor het vereiste zure milieu en het oplossen van de pectine.
Zonder suiker In een suikerbeperkt dieet past Marmello 1.
Het is te gebruiken met alle soorten suikervervangers. Je kunt ook jam maken van alleen vruchten.
Appeldiksap is een ideale smaakmaker, de jam is fris-fruitig en bevat 100% vruchten. Met 0,25 liter appeldiksap op 1 kilo fruit bevat de jam per 100 gram 60 kcal of 250 kj. Belangrijke tips • Werk altijd hygiënisch.
Maak de potten en deksels schoon in heet sodawater (één theelepel per liter) en spoel ze goed af.
• Gebruik vers en gaaf fruit.
Pas de recepten aan op het fruit dat je voor handen hebt.
Meng verschillend fruit voor een verrassende smaak.
Voorkom glasbreuk door potjes bij het vullen op een houten plank te zetten.
Bewaar eenmaal geopende potten in de koelkast.
Geen conserveermiddel. Suiker werkt conserverend.
Om jam met een laag suikergehalte te kunnen bewaren wordt vaak een conserveermiddel toegevoegd.
Marmello bevat geen conserveermiddel.
Een gemakkelijke methode om jam houdbaar te maken is het omkeren van de potten direct na het vullen.
Daarvoor moeten de potten tot de rand gevuld worden met jam en afgesloten worden met twist-off deksels.
Door het omkeren wordt het restje lucht in de pot door de hete jam geleid en bederf voorkomen.
Bij gebruik van overrijp of gekwetst fruit is het aan te raden om de jam te pasteuriseren.
Hoe dit gaat staat in de bijsluiter van iedere verpakking Marmello.
Twist-off deksels Voor het afsluiten van de potten hebben twist-off deksels de plaats ingenomen van cellofaan en paraffine.
Deze metalen schroefdeksels sluiten de pot luchtdicht af door een plastic rand in de binnenzijde.
Een voorraad glazen potten met twist-off deksels is snel verzameld.
Veel levensmiddelen worden erin verpakt.
Hergebruik deksels Door twist-off deksels voor gebruik in kokend water te leggen wordt de plastic rand zacht en veerkrachtig.
Bij het aandraaien wordt de rand iets ingedrukt op de glasrand en sluit weer perfect af.
Na veelvoudig gebruik verdwijnt de veerkracht van de plastic rand.
Het is daarom raadzaam zoveel mogelijk “verse”deksels te gebruiken en oude regelmatig te vervangen.
Marmello is verkrijgbaar in twee verpakkingsvormen: In een doosje voor 24 potten jam (= 8 kilo fruit).
Recept: Jam zonder suiker 1 kilo fruit 0,25 liter appeldiksap* 1 zakje/15 gram Marmello 1 Meng de geleerpoeder door het appeldiksap. Maak het fruit schoon en doe dit in een ruime pan met een bodem water. Breng het fruit langzaam aan de kook, af en toe roeren. Maak het fruit eventueel fijn als het zachtgekookt is. Voeg al roerend het Marmello-diksap mengsel door de warme vruchtenmassa. Breng het geheel daarna volop aan de kook, steeds roeren. Laat de jam één minuut borrelend doorkoken en haal de pan van het vuur. Vul de potten tot de rand met de kokendhete jam en draai de deksel stevig vast. Laat de potten 10 minuten omgekeerd afkoelen. Plak een etiket op iedere pot met daarop de datum en inhoud. Zet de pot weg op een koele donkere plek.
Jam met weinig suiker 1 kilo fruit 250 gram suiker** 1 zakje/25 gram Marmello 2 Meng de geleerpoeder door de suiker, om klonteren te voorkomen. Maak het fruit schoon en doe dit in een ruime pan met een bodem water. Breng het fruit langzaam aan de kook, af en toe roeren. Maak het fruit eventueel fijn als het zachtgekookt is. Roer het Marmello-suiker mengsel door de warme vruchtenmassa. Breng het geheel daarna volop aan de kook, steeds roeren. Laat de jam één minuut borrelend doorkoken en haal de pan van het vuur. Vul de potten met de kokendhete jam en draai de deksel stevig vast. Laat de potten 10 minuten omgekeerd afkoelen. Zet de pot weg op een koele donkere plek.