Lallemand Lalvin™ EC1118™ Prise de Mousse - 5 gram
Lallemand Lalvin™ EC1118™ Prise de Mousse - 5 gram
Lalvin EC1118™ is geselecteerd in een beroemde mousserende wijnregio voor zijn uitstekende eigenschappen bij het produceren van mousserende basiswijn en secundaire gisting in de fles.
Geschikt voor witte, rode, roséwijnen en ciders
Lalvin EC1118™ is ook goed voor vatfermentaties.
Het fermenteert goed bij lage temperaturen en vlokt goed uit met een zeer compacte droesem.
Onder omstandigheden met weinig voedingsstoffen produceert EC1118™ veel SO2 (tot 30 ppm) en kan als gevolg daarvan de malolactische fermentatie remmen.
Het is geclassificeerd als een Saccharomyces cerevisiae bayanus.
Vergisting vanaf 10°C
Snelle uitklaring plus zeer compact sediment
MLF (malo) compatibel
Positieve bijdrage aan het SO2 beleid
Verhindert spontane MLF (malo)
Saccharomyces cerevisiae var. bayanus
Dosering 4,5 g / 23 l
Verpakking 5 gram