lallemand Lalvin ICV-D47™ 5 gram
lallemand Lalvin ICV-D47™ 5 Gram
Wijnstijlen Complexe witte en roséwijnen met citrus- en bloemige tonen. Nuttig voor een breed scala aan toepassingen, waaronder fermentatie van mede en fruitcider
lallemand Lalvin ICV-D47™ 5 gram
Lalvin D47™ is in Frankrijk in het Côtes-du-Rhône gebied door het ICV (Institut Coopératif du Vin) geïsoleerd om volle, op vat gefermenteerde Chardonnay en andere witte cépagedruiven te produceren.
Door het vrijkomen van polysachariden in de most tijdens de fermentatie draagt deze gist bij aan een rond, zacht gehemelte met een goed gewicht.
Dit proces kan ook helpen aromatische verbindingen te stabiliseren.
Lalvin D47™ wordt ten zeerste aanbevolen voor de productie van premium, op vat gefermenteerde Chardonnay.
Wanneer je het op de droesem laat, ontwikkelen zich kruidige, tropische en citrustonen en wordt gezegd dat de wijn een zijdezachte persistentie heeft.
Deze soort is zeer compatibel met malolactische bacteriën.
Wijnstijlen Complexe witte en roséwijnen met citrus- en bloemige tonen. Nuttig voor een breed scala aan toepassingen, waaronder fermentatie van mede en fruitcider
AROMA: Tropisch fruit en witte bloemige tonen
Alcoholtolerantie tot 15%
TEMPERATUURBEREIK: 15-30°C (59-86°F)
Dosering 5 gram per 20 liter voor wit/rosé
Doseing 5 gram per 12 liter voor mede en fruitcider