Lallemand Lalvin 71B® 5 gram
Lallemand Lalvin 71B® 5 gram
Geschikt voor witte, rode en roséwijnen
Deze gist staat bekend voor het maken van 'Vins Nouveaux', primeurwijnen met een tropisch fruit karakter.
Lallemand Lalvin 71B® 5 gram
Lalvin 71B® werd geselecteerd door het INRA (Institut National de la recherche Agronomique) in het Franse Narbonne.
Deze gist staat bekend voor het maken van 'Vins Nouveaux', primeurwijnen met een tropisch fruit karakter.
De langdurige aroma's zijn te danken aan de productie van relatief stabiele esters en een hoger alcoholgehalte.
Lalvin 71B® wordt ook gekenmerkt door een gedeeltelijke omzetting van appelzuren naar alcohol en CO2 tijdens de vergisting.
Geschikt voor witte, rode en roséwijnen
Afbouw van appelzuur MLF (malo)
wordt aanbevolen Aangeraden bij aromarijke druiven zoals riesling, Kerner, Müller-Thurgau, Dornfelder, Rondo … Saccharomyces var. cerevisiae
Dosering 5 g/20 l voor wit/rosé en 5 g/14 l voor rood
Verpakking 5 gram