Kveik Yeastery K.9 Ebbegarden Noorse Kveik 5 Gram

€ 9,25
Op voorraad
Artikelcode
1681799
Kveik Yeastery K.9 Ebbegarden Noorse Kveik 5 Gram Ebbegarden kveik komt van Jens Åge Øvrebust op Ebbegarden boerderij in Stordal, Noorwegen. Ebbegarden heeft van oudsher vruchten voortgebracht en men gelooft dat het de bron is van de fruitigheid in hun kveik. Tijdens de Vikingtijd zorgde het milde klimaat ervoor dat veel vikingen zich vestigden om te vissen en het land in Stordalen te bewerken, en de eerste kerk werd gebouwd in de jaren 1100. Bier en sterke drank waren een groot onderdeel van vieringen en bijeenkomsten voor geboorte, vormsels en begrafenissen, en mensen maakten hun eigen bier met kveik speciaal voor deze bijeenkomsten. Smaak en aroma is tropisch fruit. De intensiteit is gemiddeld bij hoge fermentatietemperaturen en bij lagere temperaturen zal deze minder intens zijn. Ebbegarden verbetert de bitterheid en het wordt aanbevolen om zich aan te passen aan een lagere IBU. Kveik is een veelzijdig type gist en je kunt verschillende soorten bieren brouwen, waaronder traditionele boerderij, stouts en porters, seizoensgebonden bieren, IPA en nog veel meer. Bij lage maischtemperaturen krijg je een hoge demping en een droog biertje, en de kruidnagel en anijssmaak komen echt door. Gebruik je fantasie, experimenteer met nieuwe recepten en deze gist zal je niet teleurstellen. Ebbegården kveik fermenteert idealiter tussen 18°C ​​​​en 38°C. Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller de gisting en hoe intenser het tropische aroma. Bij de hoogste temperatuur kan fermentatie binnen 48 uur worden verwacht. Van Ebbegården is bekend dat het de bitterheid verhoogt en het wordt daarom aanbevolen om bij gebruik aan te passen aan een iets lagere IBU. De aanbevolen hoeveelheid is 20 g/hl (een verpakking wordt aanbevolen voor 25 liter). Bij fermentatie bij temperaturen onder de 20°C of bij zeer hoog soortelijk gewicht is het aan te raden om de hoeveelheid te verdubbelen. Wij raden gebruikers aan om gistvoeding toe te voegen om een gezonde fermentatie te garanderen.. Verzwakking: Hoog Uitvlokking: Medium Temperatuur: 18-38°C Alcoholtolerantie: 12% Dosering: 20 g/hl
Kveik Yeastery K.9 Ebbegarden Noorse Kveik 5 Gram

Ebbegarden kveik komt van Jens Åge Øvrebust op Ebbegarden boerderij in Stordal, Noorwegen. Ebbegarden heeft van oudsher vruchten voortgebracht en men gelooft dat het de bron is van de fruitigheid in hun kveik. Tijdens de Vikingtijd zorgde het milde klimaat ervoor dat veel vikingen zich vestigden om te vissen en het land in Stordalen te bewerken, en de eerste kerk werd gebouwd in de jaren 1100. Bier en sterke drank waren een groot onderdeel van vieringen en bijeenkomsten voor geboorte, vormsels en begrafenissen, en mensen maakten hun eigen bier met kveik speciaal voor deze bijeenkomsten.



Smaak en aroma is tropisch fruit.
De intensiteit is gemiddeld bij hoge fermentatietemperaturen en bij lagere temperaturen zal deze minder intens zijn.
Ebbegarden verbetert de bitterheid en het wordt aanbevolen om zich aan te passen aan een lagere IBU.



Kveik is een veelzijdig type gist en je kunt verschillende soorten bieren brouwen, waaronder traditionele boerderij, stouts en porters, seizoensgebonden bieren, IPA en nog veel meer. Bij lage maischtemperaturen krijg je een hoge demping en een droog biertje, en de kruidnagel en anijssmaak komen echt door. Gebruik je fantasie, experimenteer met nieuwe recepten en deze gist zal je niet teleurstellen.



Ebbegården kveik fermenteert idealiter tussen 18°C ​​​​en 38°C. Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller de gisting en hoe intenser het tropische aroma. Bij de hoogste temperatuur kan fermentatie binnen 48 uur worden verwacht.

Van Ebbegården is bekend dat het de bitterheid verhoogt en het wordt daarom aanbevolen om bij gebruik aan te passen aan een iets lagere IBU.

De aanbevolen hoeveelheid is 20 g/hl (een verpakking wordt aanbevolen voor 25 liter). Bij fermentatie bij temperaturen onder de 20°C of bij zeer hoog soortelijk gewicht is het aan te raden om de hoeveelheid te verdubbelen.

Wij raden gebruikers aan om gistvoeding toe te voegen om een gezonde fermentatie te garanderen..

Verzwakking: Hoog
Uitvlokking: Medium
Temperatuur: 18-38°C
Alcoholtolerantie: 12%
Dosering: 20 g/hl
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan