Kefir per stuk
Kefir per 3 stuks
Ter vervanging van yoghurt wordt ook wel kefi, het zogenaamde yoghurt-plantje gebruikt.
Kefir per stuk
Ter vervanging van yoghurt wordt ook wel kefi, het zogenaamde yoghurt-plantje, gebruikt.wat smaak betreft lijkt het er enigzins op, maar verder heeft het totaal niets met yoghurt te maken.
Kefirmelk, zo zullen we deze,,yoghurt`` maar noemen,is eenvoudig te maken.
Men heeft er alleen een kefirkultuur voor nodig.
De kweektijd is 24 uur. gedurende deze tijd moet de melk een temperatuur hebben van ongeveer 20-22 graden.
Na de kweektijd, als de verzuring tot stand gekomen is, is de kefirmelk bij 5 graden .
Ongeveer 5 dagen houdbaar.
Bij 10 graden . slechts 3 dagen.
Een goede hygiëne is bij het zelf kweken van kefier zeer zeker vereist.
Als men de poederkultuur gebruikt, moet men deze overenten door 3 eetlepels kefirmelk van de laatste bereiding voor het enten van een nieuwe liter melk.
Als de kefirmelk in de koelkast bewaard wordt, kan men met tussen posen van maximaal 3 - 5 dagen overenten.