Kefir per stuk

€ 3,25
Op voorraad
Artikelcode
32114

Kefir per 3 stuks

Ter vervanging van yoghurt wordt ook wel kefi, het zogenaamde yoghurt-plantje gebruikt.

Kefir per stuk

Ter vervanging van yoghurt wordt ook wel kefi, het zogenaamde yoghurt-plantje, gebruikt.wat smaak betreft lijkt het er enigzins op, maar verder heeft het totaal niets met yoghurt te maken.

Kefirmelk, zo zullen we deze,,yoghurt`` maar noemen,is eenvoudig te maken.

Men heeft er alleen een kefirkultuur voor nodig.

De kweektijd is 24 uur. gedurende deze tijd moet de melk een temperatuur hebben van ongeveer 20-22 graden.

Na de kweektijd, als de verzuring tot stand gekomen is, is de kefirmelk bij 5 graden .

Ongeveer 5 dagen houdbaar.

Bij 10 graden . slechts 3 dagen.

Een goede hygiëne is bij het zelf kweken van kefier zeer zeker vereist.

Als men de poederkultuur gebruikt, moet men deze overenten door 3 eetlepels kefirmelk van de laatste bereiding voor het enten van een nieuwe liter melk.

Als de kefirmelk in de koelkast bewaard wordt, kan men met tussen posen van maximaal 3 - 5 dagen overenten.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan