Jasper Yeast NA304 - dec. (Saccharomycodes ludwigii-gist) VS
Jasper Yeast NA304 - dec. (Saccharomycodes ludwigii-gist) VS
NA304 is een Saccharomycodes ludwigii-gist die maltose en langere ketenkoolhydraten niet kan metaboliseren. De fermentatie gaat normaal gesproken niet boven de 20%.
alcoholtolerantie 2-4 %
Jasper Yeast NA304 - dec. (Saccharomycodes ludwigii-gist) VS
NA304 is een Saccharomycodes ludwigii-gist die maltose en langere ketenkoolhydraten niet kan metaboliseren.
De fermentatie gaat normaal gesproken niet boven de 20%.
Om bieren zonder of met een laag alcoholpercentage te maken, moet je meer doen dan alleen een stam met een lage verzwakking gebruiken.
Het is de verantwoordelijkheid van de brouwer om de literatuur te bestuderen en geïnformeerd te worden over de uitdagingen van fermentatie met een laag alcoholpercentage.
Een bier met een laag ABV is gevoeliger voor bederf en een pH-correctie na de fermentatie en pasteurisatie om een veilig en houdbaar product te garanderen, kunnen nodig zijn.
Temperatuurbereik
21-24°C (70-76°F)
alcoholtolerantie 2-4%
Vloeibare gist
Goed voor 20 liter wort.