Jasper Yeast JY214 - Weizen I DE
Jasper Yeast JY214 - Weizen I DE
Goede balans tussen bananenesters en kruidnagelfenolen, aangestuurd door pitch-rate, glucoseconcentratie in wort en fermentatietemperatuur.
Alcoholtolerantie 11%
Jasper Yeast JY246 - Hoornindal Noorse Kveik
Ons eigen isolaat. Tropische smaak en esterprofiel.
Mango, ananas en guave zijn veelvoorkomende beschrijvingen voor deze soort.
Hornindal vertoont een gemiddelde tot hoge flocculatie, maar is goed geschikt voor wazige IPA's, en creëert een relatief stabiele waas in bieren die gebrouwen zijn met granen met een hoog eiwitgehalte (tarwe en haver).
Drooghoppen tijdens de fermentatie verbetert ook de tropische smaken en de stabiliteit van de waas.
Temperatuurbereik
25-37°C (77-100°F)
alcoholtolerantie 10%
Vloeibare gist
Goed voor 20 liter wort.