Fermentis Safoeno™ HD A54 Voor intens fruitige witte en roséwijnen 500 gram
Fermentis Safoeno™ HD A54 Voor intens fruitige witte en roséwijnen 500 gram
Voor technologische witte en roséwijnen met sterke amylische tonen
Dankzij de buitengewoon hoge productie van isoamylalcohol/isoamylacetaat en 2-fenylethanol/2-fenylethylacetaat brengt SafŒno™ HD A54 uw wijnen een intense fruitigheid met tonen van banaan, snoep en aardbei.
Het vermogen om een hoge totale zuurgraad te behouden en om rondheid en zoetheid te brengen is interessant om een zeer gastronomische balans te behouden.
Voor het blenden van basisproducten
De gematigde productie van ethylesters door deze stam, gecombineerd met een zeer hoge productie van isoamylacetaat, die als smaakversterker werkt, maakt het mogelijk om de aromatische intensiteit van de wijn systematisch te versterken, vooral op het gebied van fermentatie. Het maakt deze soort tot een heel goed hulpmiddel om neutrale basen te waarderen of om aromatische basen complexer te maken. Deze eigenschap leidt er ook toe dat groene aroma's als gevolg van vroeg geplukte druiven worden verwijderd voor heerlijke wijnen.
Gezien de lage SO2-productie is deze soort bijzonder geschikt voor wijnen met een laag SO2-gehalte en geeft de voorkeur aan malolactische fermentaties.
SafŒno™ HD A54 helpt wijnmakers waarde toe te voegen aan hun jonge en niet-cépagewijnen.
→ Laag tot gemiddeld appelzuurverbruik en hoog totaal behoud van de zuurgraad
→ Gemiddeld tot hoge glycerolproductie
→ Matige vluchtige zuurgraad en zeer lage acetaldehydeproductie
→ Gemiddelde H2S-productie en zeer lage SO2-productie/combinatie
→ Zeer hoge productie van 2-fenylethanol, isoamylalcohol en hun acetaten
→ Hoge afgifte van β-damascenon
Garantie
Het hoge drogestofgehalte van onze gisten verzekert een optimale bewaring in de originele verpakking bij een temperatuur niet hoger dan 20°C (gedurende 3 jaar) en 10°C voor langdurige bewaring (4 jaar). Fermentis garandeert dat het product voldoet aan de Internationale Oenologische Codex tot de houdbaarheidsdatum onder de bovengenoemde bewaaromstandigheden.
Elke Fermentis-gist wordt ontwikkeld volgens een specifiek productieschema en profiteert van de knowhow van de Lesaffre-groep, wereldleider in de productie van gist. Dit garandeert de hoogste microbiologische zuiverheid en maximale fermentatieactiviteit.
De knowhow van Lesaffre en de voortdurende verbetering van het gistproductieproces leiden tot het verkrijgen van een uitzonderlijke kwaliteit droge gisten die bestand zijn tegen een zeer breed scala aan toepassingen, inclusief koude of geen rehydratatie, zonder hun levensvatbaarheid, kinetisch en/of analytisch profiel te beïnvloeden. Wijnmakers kunnen gebruiksomstandigheden kiezen die het beste bij hun behoeften passen, dwz:
Directe inenting: Giet de gist op het oppervlak van minstens 10 maal het gewicht aan most (mogelijk direct bovenop de tank of tijdens het vullen van de tank na het bezinken van witte en rosé wijnen). Roer voorzichtig om klonters te voorkomen of te breken. Onmiddellijk overbrengen naar de tank via overpompen met beluchting (of tankvolume homogeniseren).
Met voorafgaande rehydratatie: Giet de gist op het oppervlak van 10 maal hun gewicht aan kraanwater bij kamertemperatuur. Roer voorzichtig om klonters te voorkomen of te breken. Wacht 20 minuten en breng het over naar de tank via overpompen met beluchting.