Fermentis biergist SafLager™ E‑30 11,5 gram
Fermentis biergist SafLager™ E‑30 11,5 gram
Lagergist geselecteerd voor het maken van meer aromatische en fruitige bieren.
Deze lagersoort produceert hoge niveaus van esters, met name fruitige esters met bananenkarakters.
Lagergist geselecteerd voor het maken van meer aromatische en fruitige bieren.
Deze lagersoort produceert hoge niveaus van esters, met name fruitige esters met bananenkarakters.
Veelzijdig in een breed scala aan lager- en fruitgeoriënteerde stijlen, het heeft een gemiddelde sedimentatie, het vormt een poederachtige waas wanneer het opnieuw in het bier wordt opgelost, zonder klontering.
Dosering/Temperatuur
80 – 120 g/hl (0,07 – 0,11 – 0,16 oz/gal) bij idealiter 12 – 18°C (53,6 – 64,4°F)
Gebruik
De knowhow van Lesaffre en de continue verbetering van het gistproductieproces genereren een uitzonderlijke kwaliteit droge gisten die bestand zijn tegen een zeer breed scala aan toepassingen, inclusief koude of geen rehydratatieomstandigheden, zonder hun levensvatbaarheid, kinetisch en/of analytisch profiel te beïnvloeden. Brouwers kunnen gebruiksomstandigheden kiezen die het beste bij hun behoeften passen, d.w.z.:
① Direct pitchen:
Pitch de gist direct in het fermentatievat op het oppervlak van het wort op of boven de fermentatietemperatuur.
Strooi de droge gist geleidelijk in het wort en zorg ervoor dat de gist het hele beschikbare oppervlak van het wort bedekt om klonters te voorkomen.
Idealiter wordt de gist toegevoegd tijdens het eerste deel van het vullen van het vat; in dat geval kan hydratatie worden uitgevoerd bij een worttemperatuur die hoger is dan de fermentatietemperatuur, waarna de fermentatietank wordt gevuld met wort bij een lagere temperatuur om de gehele worttemperatuur op de fermentatietemperatuur te brengen.
② Met voorafgaande rehydratie:
Als alternatief kunt u de gist strooien in minimaal 10 keer zijn gewicht aan steriel water of gekookte en gehopte wort bij 21°C tot 25°C (69°F tot 77°F).
Laat 15 tot 30 minuten rusten, roer voorzichtig en giet de resulterende room in het fermentatievat.
netto gewicht | 12 |
---|