Erbslöh BioStart® Vitale SK11® 10 gram
€ 58,95
Op voorraad
Artikelcode
18630
Erbslöh BioStart® Vitale SK11®
Hooggeconcentreerde gevriesdroogde cultuur voor malolactische vergisting. Deze kultuur van de laatste generatie heeft een snellere opstart en een uiterst groot doorzettingsvermogen. Zeer tolerant voor lagere temperaturen en pH-waarden alsook voor hogere alcohol-waarden. Geschikt voor zowel rode als witte wijnen. Voldoende voor 1.000 liter wijn.
Gebruiksadviezen: toe te voegen juist na de alcoholische gisting. Totaal SO2 = max. 30 mg/liter, vrij SO2 = max. 10 mg/liter, restsuiker = < 4 gr/ liter, pH-waarde: > 3.0 pH, temperatuur: > 15°C.
Erbslöh BioStart® Vitale SK11®
Hooggeconcentreerde gevriesdroogde cultuur voor malolactische vergisting. Deze kultuur van de laatste generatie heeft een snellere opstart en een uiterst groot doorzettingsvermogen. Zeer tolerant voor lagere temperaturen en pH-waarden alsook voor hogere alcohol-waarden. Geschikt voor zowel rode als witte wijnen. Voldoende voor 1.000 liter wijn.
Gebruiksadviezen: toe te voegen juist na de alcoholische gisting. Totaal SO2 = max. 30 mg/liter, vrij SO2 = max. 10 mg/liter, restsuiker = < 4 gr/ liter, pH-waarde: > 3.0 pH, temperatuur: > 15°C.
Wanneer en hoe een appel-melkzuurgisting uitvoeren?
Een appel-melkzuurgisting doorvoeren heeft vele voordelen. De melkzuurbacteriën hebben echter hele andere omgevingsvereisten dan gisten. Om een appel-melkzuurgisting goed en vlot te laten verlopen zijn er een aantal belangrijke factoren waarmee men best rekening houdt: Zo wordt de appel-melkzuurgisting best net voor het einde van de alcoholische vergisting opgestart (restsuiker < 4 g/l). Het vrij SO2 gehalte mag maximaal 10 mg/liter bedragen en het totaal SO2 gehalte maximaal 30 mg/liter. De pH-waarde van de wijn moet minimaal 3,1 of hoger zijn en het alcoholgehalte mag maximaal 13% vol. bedragen. Tot slot is ook de temperatuur van de wijn erg belangrijk: 17°C of meer. De gevriesdroogde culturen worden op voorhand al roerend opgelost in een ruime hoeveelheid (ong. 10-20 x het gewicht poeder) water van 25°C. Af en toe roeren en na een half uur toevoegen aan de te behandelen wijn.
Hooggeconcentreerde gevriesdroogde cultuur voor malolactische vergisting. Deze kultuur van de laatste generatie heeft een snellere opstart en een uiterst groot doorzettingsvermogen. Zeer tolerant voor lagere temperaturen en pH-waarden alsook voor hogere alcohol-waarden. Geschikt voor zowel rode als witte wijnen. Voldoende voor 1.000 liter wijn.
Gebruiksadviezen: toe te voegen juist na de alcoholische gisting. Totaal SO2 = max. 30 mg/liter, vrij SO2 = max. 10 mg/liter, restsuiker = < 4 gr/ liter, pH-waarde: > 3.0 pH, temperatuur: > 15°C.
Wanneer en hoe een appel-melkzuurgisting uitvoeren?
Een appel-melkzuurgisting doorvoeren heeft vele voordelen. De melkzuurbacteriën hebben echter hele andere omgevingsvereisten dan gisten. Om een appel-melkzuurgisting goed en vlot te laten verlopen zijn er een aantal belangrijke factoren waarmee men best rekening houdt: Zo wordt de appel-melkzuurgisting best net voor het einde van de alcoholische vergisting opgestart (restsuiker < 4 g/l). Het vrij SO2 gehalte mag maximaal 10 mg/liter bedragen en het totaal SO2 gehalte maximaal 30 mg/liter. De pH-waarde van de wijn moet minimaal 3,1 of hoger zijn en het alcoholgehalte mag maximaal 13% vol. bedragen. Tot slot is ook de temperatuur van de wijn erg belangrijk: 17°C of meer. De gevriesdroogde culturen worden op voorhand al roerend opgelost in een ruime hoeveelheid (ong. 10-20 x het gewicht poeder) water van 25°C. Af en toe roeren en na een half uur toevoegen aan de te behandelen wijn.
Schrijf uw eigen review