Eitrheim Kveik K.14 Noorse Kveik 5 Gram
€ 9,25
Niet op voorraad
Artikelcode
168800
Eitrheim Kveik K.14 Noorse Kveik 5 Gram
De Eitrheim kveik komt van Reidar Eitrheim uit Tokheim, Noorwegen. Tokheim ligt dicht bij Odda in het hart van de Hardangerfjord en naast het nationaal park Folgefonna. De gist wordt al generaties lang doorgegeven
en Reidar kreeg het van zijn grootvader. De Eitrheim kveik geeft een ongelooflijke smaak van rijpe peer, pruim, rozijn, pruim en honing. De gist is zeer veelzijdig en kan gebruikt worden in verschillende biersoorten zoals IPA, Pale Ale, NEIPA, Stouts en Porters.
Smaak en aroma heeft fruitige tonen met rijpe peer, pruim / pruim en honing als de belangrijkste kenmerken.
De intensiteit is gemiddeld bij hoge fermentatietemperaturen en bij lagere temperaturen zal deze minder intens zijn.
Kveik is een veelzijdig type gist en je kunt verschillende soorten bieren brouwen, waaronder traditionele boerderij, stouts en porters, seizoensgebonden bieren, IPA en nog veel meer. Bij lage maisch temperaturen krijg je een hoge demping en een droog biertje, en de kruidnagel en anijssmaak komen echt door.
Gebruik je fantasie, experimenteer met nieuwe recepten en deze gist zal je niet teleurstellen.
Eitrheim Kveik fermenteert idealiter van 18°C tot 41°C.
Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller de gisting. Bij de hoogste temperatuur kan fermentatie binnen 48 uur worden verwacht. Gistvoeding wordt aanbevolen.
De gist wordt direct aan het wort toegevoegd door er bovenop te strooien. Zorg voor een temperatuur boven de 20°C bij het toevoegen van gist.
De aanbevolen hoeveelheid is 20 g/hl (één verpakking wordt aanbevolen voor 25 liter). Bij fermentatie bij een temperatuur onder de 20°C of bij een zeer hoog soortelijk gewicht wordt aanbevolen om het debiet te verdubbelen.
Wij raden gebruikers aan om gistvoeding toe te voegen om een gezonde fermentatie te garanderen.
Demping: Hoge
flocculatie: Lage
temperatuur: 18-42 °C
Alcoholtolerantie: 12%
Dosering: 20 g / hl
Eitrheim Kveik K.14 Noorse Kveik 5 Gram
De Eitrheim kveik komt van Reidar Eitrheim uit Tokheim, Noorwegen. Tokheim ligt dicht bij Odda in het hart van de Hardangerfjord en naast het nationaal park Folgefonna. De gist wordt al generaties lang doorgegeven
en Reidar kreeg het van zijn grootvader. De Eitrheim kveik geeft een ongelooflijke smaak van rijpe peer, pruim, rozijn, pruim en honing. De gist is zeer veelzijdig en kan gebruikt worden in verschillende biersoorten zoals IPA, Pale Ale, NEIPA, Stouts en Porters.
Smaak en aroma heeft fruitige tonen met rijpe peer, pruim / pruim en honing als de belangrijkste kenmerken.
De intensiteit is gemiddeld bij hoge fermentatietemperaturen en bij lagere temperaturen zal deze minder intens zijn.
Kveik is een veelzijdig type gist en je kunt verschillende soorten bieren brouwen, waaronder traditionele boerderij, stouts en porters, seizoensgebonden bieren, IPA en nog veel meer. Bij lage maisch temperaturen krijg je een hoge demping en een droog biertje, en de kruidnagel en anijssmaak komen echt door.
Gebruik je fantasie, experimenteer met nieuwe recepten en deze gist zal je niet teleurstellen.
Eitrheim Kveik fermenteert idealiter van 18°C tot 41°C.
Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller de gisting. Bij de hoogste temperatuur kan fermentatie binnen 48 uur worden verwacht. Gistvoeding wordt aanbevolen.
De gist wordt direct aan het wort toegevoegd door er bovenop te strooien. Zorg voor een temperatuur boven de 20°C bij het toevoegen van gist.
De aanbevolen hoeveelheid is 20 g/hl (één verpakking wordt aanbevolen voor 25 liter). Bij fermentatie bij een temperatuur onder de 20°C of bij een zeer hoog soortelijk gewicht wordt aanbevolen om het debiet te verdubbelen.
Wij raden gebruikers aan om gistvoeding toe te voegen om een gezonde fermentatie te garanderen.
Demping: Hoge
flocculatie: Lage
temperatuur: 18-42 °C
Alcoholtolerantie: 12%
Dosering: 20 g / hl
De Eitrheim kveik komt van Reidar Eitrheim uit Tokheim, Noorwegen. Tokheim ligt dicht bij Odda in het hart van de Hardangerfjord en naast het nationaal park Folgefonna. De gist wordt al generaties lang doorgegeven
en Reidar kreeg het van zijn grootvader. De Eitrheim kveik geeft een ongelooflijke smaak van rijpe peer, pruim, rozijn, pruim en honing. De gist is zeer veelzijdig en kan gebruikt worden in verschillende biersoorten zoals IPA, Pale Ale, NEIPA, Stouts en Porters.
Smaak en aroma heeft fruitige tonen met rijpe peer, pruim / pruim en honing als de belangrijkste kenmerken.
De intensiteit is gemiddeld bij hoge fermentatietemperaturen en bij lagere temperaturen zal deze minder intens zijn.
Kveik is een veelzijdig type gist en je kunt verschillende soorten bieren brouwen, waaronder traditionele boerderij, stouts en porters, seizoensgebonden bieren, IPA en nog veel meer. Bij lage maisch temperaturen krijg je een hoge demping en een droog biertje, en de kruidnagel en anijssmaak komen echt door.
Gebruik je fantasie, experimenteer met nieuwe recepten en deze gist zal je niet teleurstellen.
Eitrheim Kveik fermenteert idealiter van 18°C tot 41°C.
Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller de gisting. Bij de hoogste temperatuur kan fermentatie binnen 48 uur worden verwacht. Gistvoeding wordt aanbevolen.
De gist wordt direct aan het wort toegevoegd door er bovenop te strooien. Zorg voor een temperatuur boven de 20°C bij het toevoegen van gist.
De aanbevolen hoeveelheid is 20 g/hl (één verpakking wordt aanbevolen voor 25 liter). Bij fermentatie bij een temperatuur onder de 20°C of bij een zeer hoog soortelijk gewicht wordt aanbevolen om het debiet te verdubbelen.
Wij raden gebruikers aan om gistvoeding toe te voegen om een gezonde fermentatie te garanderen.
Demping: Hoge
flocculatie: Lage
temperatuur: 18-42 °C
Alcoholtolerantie: 12%
Dosering: 20 g / hl
Schrijf uw eigen review
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!