Cardamom / Kardemom
Cardamom / Kardemom
Gezien de overheersende smaak zijn de zaadjes uit één kardemon vrucht voldoende voor 20 liter bier.
Kardemon kan in vele bierrecepten gebruikt worden en is een echt liefhebbers kruid.
Een veel genoemd bier is een Tripel Karmeliet of een Blonde.
Voor bier worden de zaadjes in de kardemon vrucht gebruikt.
Kardemom heeft een zoete, scherpe geur en smaakt naar bergamot, citroen en kamfer.
Kardemon (Elettaria cardamomum) i
Is familie van gember. Het is ook bekend onder de naam groene kardemon.
Kardemom heeft een zoete, scherpe geur en smaakt naar bergamot, citroen en kamfer.
Het eten van kardemon zou een gunstige uitwerking hebben op maagklachten. Daarnaast zou het de eetlust bevorderen en heeft het een zuiverende werking op de adem. Voor bier worden de zaadjes in de kardemon vrucht gebruikt.
Gezien de overheersende smaak zijn de zaadjes uit één kardemon vrucht voldoende voor 20 liter bier. Kardemon kan in vele bierrecepten gebruikt worden en is een echt liefhebbers kruid. Een veel genoemd bier is een Tripel Karmeliet of een Blonde.
Gebruik bierkruiden gedoseerd, ze hebben over het algemeen een overheersende smaak. Bierkruiden worden over het algemeen in het laatste deel van het kookproces van de wort toegevoegd.